Sikeresen zajlott le az ÁOK Alumni konferenciája

2015, június 03. Több mint 100 volt orvostanhallgató vett részt...

2015. június 26-án került megrendezésre a DE Általános Orvostudományi Kar első magyar nyelvű Alumni konferenciája. Több mint 100 volt orvostanhallgató vett részt a rendezvényen, ahol színvonalas program várta az érdeklődőket. A konferencia résztvevőit Dr. Papp Zoltán egyetemi tanár, az ÁOK oktatási dékán-helyettese köszöntette, aki bemutatta a kar utóbbi éveinek jelentősebb fejlesztéseit, beszámolt a képzési programokról, hallgatói létszámadatok változásairól. Ezt követően neves szakemberek tartottak előadást, olyan kérdésekről, amelyek valamennyi szakterületen dolgozó orvos érdeklődésére tarthattak számot. Ebben a részben a következő előadások hangzottak el:
Hogyan értelmezzük a klinikai vizsgálatok eredményeit? – Dr. Bereczki Dániel egyetemi tanár;
Empátia és kiégés: egy jelenség színe és fonákja – Dr. Molnár Péter professzor emeritus;
„Önvédelmi” orvoslás, avagy a túlvizsgálások okai – Dr. Csiba László egyetemi tanár;
Életvégi döntések – Dr. Fülesdi Béla egyetemi tanár;
Az orvoslás élettudományokon túli kontextusban – Dr. Bánfalvi Attila egyetemi docens.

Délután a karon végzett, pályájuk során sikereket elért orvosok mutatták be karriertörténetüket. Ebben a blokkban szólaltak meg a végzős hallgatók és rezidensek képviselői is (Hamar Attila és Dr. Lánczi Levente), akik pályaválasztásuk vagy pályakezdésük elején felvetődött kérdésekről beszéltek. „Az itthon maradni” vagy „Külföldön dolgozni” dilemmában nyújtottak segítséget a sikeres öregdiákok előadásaikkal.

A konferenciára skypon jelentkezett be Dr. Szabó Gyöngyi Massachusettsi Orvosi Egyetem neves professzornője, aki „Árnyak és fények” címmel mutatta be karriertörténetét az USA-ban. A Richter Gedeon Zrt. orvosigazgatója, Dr. Németh György „Németh, de magyar szívvel”, Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke pedig „Itthon is lehet” címmel beszélt a karrierjéről. Az Állami Egészségügyi és Ellátó Központ főigazgatója, Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán pedig úgy beszélt munkájáról, hogy közben a magyar egészségügy kérdéseiről, jövőképéről is képet kaphattak a jelenlévők.

A rendezvény visszajelzései azt mutatják, hogy a résztvevők örömmel vették az Alumni konferencia megszervezését, elégedettek voltak a programmal, és a jövőben is szívesen vennének részt hasonló konferencián - nyilatkozták a konferencia szervezői Dr. Csiba László egyetemi tanár és Dr. Kerékgyártó Csilla a Tanulmányi Osztály és a Szak- és Továbbképzési Központ vezetője.

A konferencia a TÁMOP-4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001 támogatásával valósult meg.